Elektronska prijava

Registriraj se

Potrdilo o udeležbi

Izpolni obrazec

Zbornik predavanj

Prenesi

PowerPoint predstavitve

Prenesi

Uradni jezik kongresa

Uradni jezik kongresa bosta slovenščina in angleščina. Abstrakti morajo biti napisani v slovenščini ali angleščini. Predstavitev v Powerpointu mora biti v slovenščini ali angleščini. V času plenarnega zasedanja bo zagotovljen prevod iz angleščine v slovenščino in obratno (simultano prevajanje). Vsa predavanja na vzporednih sekcijah in na predstavitvi posterjev bodo v slovenščini. Izjema so paralelne sekcije v Veliki dvorani Kongresnega Centra Thermana Park, kjer bo možna predstavitev v slovenščini ali angleščini in bo omogočen simultani prevod iz slovenščine v angleščino in obratno.

Pult za registracijo in informacije

Registracijski pult se bo nahajal v preddverju Kongresnega Centra Thermana Laško, kjer bo možno dobiti imensko priponko, kongresni material in vse ostale informacije. Registracija se bo začela že 10. 3. 2021 ob 17.00 uri in bo trajala ves čas kongresa. Zaradi pridobitve kreditnih točk ZZS je nujno, da se ob prihodu vsak udeleženec registrira.

Imenske priponke

Udeleženci kongresa bodo pri registraciji dobili priponko kongresa z imenom udeleženca, ki vam bo omogočila dostop do vseh kongresnih dogajanj v skladu z vašo vplačano kotizacijo. Spremljevalci udeležencev kongresa bodo dobili priponko z imenom, ki jim bo omogočila dostop do dogodkov kongresa v skladu z vplačano kotizacijo. Akreditiranim novinarjem bo priponka z imenom omogočala nemoten dostop do vseh dogodkov kongresa.

Prostor za predavatelje (tehnične zadeve)

Vabljeni predavatelji, predavatelji paralelnih sekcij, bodo svojo prezentacijo lahko preverili v prostoru za predavatelje v Kongresnem centru Thermana Park z asistenco tehničnega osebja kongresa. Vse prezentacije morajo biti predhodno poslane v dogovorjenem formatu preko spletne strani kongresa najkasneje dva dni pred pričetkom kongresa. Na samem dogodku bo v sobi za predavatelje možno pripraviti zadnje spremembe prezentacij.

Simultano prevajanje

V času plenarnega zasedanja bo zagotovljen prevod iz angleščine v slovenščino in obratno (simultano prevajanje). Pri paralelnih sekcijah v Veliki dvorani Kongresnega Centra Thermana bo tudi omogočen simultani prevod iz slovenščine v angleščino in obratno.

WiFi

V času kongresa bo v Kongresnem Centru Thermana Laško zagotovljena uporaba standardnega brezžičnega dostopa do interneta WiFi. Za dostop ne potrebujete uporabniškega imena in gesla, samo izberete WiFi Kongres.

Kava in osvežitev

Odmori za kavo bodo potekali v preddverju Kongresnega Centra Thermana Park. V času kongresa je predvidenih pet odmorov za kavo. Točen urnik odmorov za kavo je zapisan v programu kongresa.

Kosilo

Prva dva dneva kongresa je za vse udeležence organizirano kosilo, ki bo potekalo v samopostrežni restavraciji. Točen urnik kosila je zapisan v programu kongresa.

Posebna prehrana

Na samopostrežnem bifeju je na voljo širok nabor hrane. V kolikor imate glede hrane posebne zahteve prosimo, da to sporočite strežnemu osebju v restavraciji.

Kajenje

V Sloveniji je kajenje prepovedano v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih, torej tudi v gostinskih lokalih in nastanitvah. Za nakup tobačnih izdelkov morate biti stari vsaj 18 let.

Valuta

Uradna denarna valuta v Sloveniji je evro (EUR). Gotovino lahko zamenjate na bankah, poštah in v menjalnicah, na voljo so vam tudi številni bančni avtomati. Menjalniški tečaj si oglejte na spletnih straneh Banke Slovenije.

Potovalni dokumenti (potni list…)

Slovenija je članica Schengenskega območja. Znotraj tega območja ni mejne kontrole – to velja za članice Evropske unije (razen za Bolgarijo, Hrvaško, Irsko, Romunijo in Veliko Britanijo), Islandijo, Liechtenstein, Norveško in Švico. Znotraj območja je možno potovati z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom. Določene države potrebujejo za vstop v Schengensko območje vizo.

Električna napeljava

Električna napetost v Sloveniji je 230 voltov, s frekvenco 50 Hz. Slovenija uporablja tako imenovano evropsko vtičnico z uradno oznako CEE 7/16.

Voda iz pipe

V Sloveniji so številni ljudje še vedno navajeni piti vodo iz pipe, ker je neoporečna in je ni potrebno prekuhavati. V hotelu Thermana Park Laško vam je na voljo tudi pitnik s termalno vodo. Laška termalna voda ima pozitiven in spodbujevalni vpliv, deluje na uravnovešenje in utrjevanje organizma, pomaga pri razstrupljanju telesa, zmanjšuje zakisanost in deluje dobrodejno na splošno počutje.

Prehrana

Hrana, ki je na voljo na slovenskem tržišču, je pridelana brez gensko spremenjenih organizmov.

Nujne storitve

Številke, ki si jih je vredno zapomniti, saj nikoli ne veste, kdaj pridejo prav:
112 Center za obveščanje – nujna medicinska pomoč, gasilci, veterinarska pomoč, reševalne enote
113 Policija – nujni primeri
080 12 00 Policija – prijava storilcev kaznivih dejanj, anonimni telefon
1987  AMZS – pomoč na cesti in avto vleka

Zdravstvena varnost

V Sloveniji ni nevarnosti, da bi zboleli za nevarnimi boleznimi, zato ni predpisanih nobenih posebnih cepljenj za potovanje v to državo. Priporočljivo je sicer cepljenje proti tetanusu, ki pa ni nujno. Pri manjših težavah, kot so prehladi, glavoboli, povišana temperatura ali piki insektov, je mogoče v lekarnah dobiti zdravila tudi brez recepta. Lekarne ima večina slovenskih krajev, v mestih so tudi dežurne lekarne, ki so odprte 24 ur na dan. V Sloveniji je zdravstvena oskrba zelo razvejana. V praktično vseh slovenskih mestih so zdravstveni domovi, v manjših krajih pa posamezne ambulante. V vsak slovenski kraj pride nujna medicinska pomoč, po potrebi tudi s helikopterjem. Državljani držav članic Evropske unije lahko v Slovenijo potujete z Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. To kartico lahko dobite tudi državljani Islandije, Liechtensteina, Norveške in Švice. Poseben dogovor velja še za državljane Hrvaške, ki lahko zdravstvene storitve v Sloveniji uporabljajo s svojo zdravstveno izkaznico. Za državljane vseh ostalih držav je najbolje, da še pred potovanjem v Slovenijo sklenejo mednarodno popotniško zavarovanje. Ta so priporočljiva tudi za državljane zgoraj omenjenih držav.

Splošna varnost

Slovenija je varna država. Kjerkoli se zadržujete, tudi denimo v poznih nočnih urah v večjih mestih, ste lahko brez skrbi. Kljub temu lahko postanete žrtev določenih kriminalnih dejanj, med katerimi so najpogostejše tatvine. Z ustreznim ravnanjem pa take nevšečnosti lahko zelo zmanjšate, če se jih že ne da preprečiti.

Pomembni datumi

6. Mednarodni kongres medicinskih izvedencev Slovenije:

11. 3. 2021 – 13. 3. 2021

Povabilo za oddajo abstraktov 01. 09. 2020 - 15. 11. 2020
Predčasna registracija 01. 01. 2021 - 10. 02. 2021
Registracija 11. 02. 2021 - 09. 03. 2021
Registracija na kongresu 10. 03. 2021 - 11. 03. 2021

Partnerji projekta

photo
photo
photo
photo